Jelenkezzen ingyenes hallásvizsgálatra » Auditus Halláspontok

Úgy érzi, hogy hallása mintha már nem a régi lenne? Ha biztosat szeretne tudni, segítséget, vagy megoldást keres, akkor jó helyen jár. Szakképzett hallásgondozóink választ adnak kérdéseire és segítenek kiválasztani egy alkalmas időpontot ingyenes hallásvizsgálatához.

Kérjük adja meg adatait és munkatársunk legkésőbb a következő munkanap során keresni fogja, hogy időpontot egyeztessen Önnel.


Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!

Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!

Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni! Kizárólag a vizsgálattal kapcsolatos információk küldésére fogjuk használni.
Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni! Az időpont egyeztetéshez van rá szükségünk.Az emberek átlagosan
6-12 évet várnak az első tünetek megjelenésétől számítva, mielőtt elkezdenének megoldást keresni

Ön már tapsztalta magán, vagy hozzátartozóján a halláskárosodás tüneteit?

A leggyakoribb jelek:

 • Gyakran kell megkérnie másokat, hogy ismételjék meg, amit mondtak
 • Annyira felhangosítja a televíziót, hogy azt mások túl hangosnak találják
 • Nehézséget okoz megérteni a beszédet telefonon keresztül
 • Nehézséget okoz a beszédértés zajos környezetben
 • Gyakran ért félre kérdéseket, vagy nem a kérdésre válaszol
 • Nem hallja jól a nők és a gyermekek hangját
 • Gyakran érzi úgy, hogy mások motyognak, vagy elharapják a szavak végét
 • Lemarad fontos információkról az értekezleteken
 • Kerüli a társasági eseményeket, amiket korábban kedvelt
 • Mások szerint probléma van a hallásával

" Aki nem hanyagolja el hallását, az meglepően jó dolgokat tapasztalhat meg, amikről nagy kár lenne lemaradnia"

Felmérések kimutatták, hogy egy átlagos felnőtt 6-12 évet vár, mielőtt segítséget kér a hallásával kapcsolatban!

Ennek a késlekedésnek sok oka lehet.

Valószínűleg az érintettek hallottak negatív visszajelzéseket a hallókészülékekkel kapcsolatban, vagy esetleg “öregnek” éreznék magukat, ha hallókészüléket hordanának.

A hallásuk “nem is olyan rossz”, vagy mindenki más hibája, hogy nem értik mások mondandóját – hiszen túl gyorsan beszélnek és nem elég hangosan.

A kutatások időről időre újabb megfontolandó következményeit tárják fel a kialakuló, kezeletlen hallásvesztésnek, legyenek ezek negatív szociális, pszichológiai, érzékelési és egészségügyi következmények.

A problémák nem korlátozódnak csupán magára a hallásra. A halláskárosodásban szenvedők olyan kommunikációs akadályokat tapasztalnak, amelyek a magán és szakmai életüket is károsítják, elszigeteltséget, bezárkózást és depressziót vonva maguk után.

Kutatások szerint a kezeletlen halláskárosodás következményei összefüggésben vannak az alábbi tünetekkel:

 • Idegesség, pesszimizmus, harag 

 • Kimerültség, feszültség, stressz és depresszió 

 • Társasági helyzetek elkerülése 

 • Szociális elutasítás és magányosság 

 • A figyelem visszaesése, így a személyes 
  biztonság fokozottan veszélyeztetetté válik 

 • A memória és a tanulási készség romlik 

 • Csökkenő munkakedv és teljesítmény 

 • Csökkentett testi, lelki és szellemi egészség

Ugyan ezek a kutatások mutatták ki azt is, hogy ezek a negatív hatások a halláskárosodás kezelésével késlelthetők, vagy leküzdhetőek - ami jó hatással van az emberi kapcsolatokra, az önbizalomra és az életminőségre.

Mindezek ismeretében, mi oka lehetne NEM kezeltetni halláskárosodását? Van segítség!

Ne pazaroljon még egy napot a halogatásra.

Halláspontjainkban ingyenesen vehet részt a hallásvizsgálaton, és előjegyzési rendszerünknek köszönhetően várakozás nélkül veheti igénybe szolgáltatásainkat. 

Szolgáltatásaink:

Ingyenes hallásszűrés

Ha még nem végeztetett hallásvizsgálatot, teljesen természetes, ha kicsit tart attól, „mi fog történni ott Önnel”. Szeretnénk megnyugtatni: a hallásvizsgálat csöppet sem kényelmetlen vagy kellemetlen, leginkább egy játékos teszthez hasonlítható – aminek az eredményét azonban nagyon is komolyan kell venni. Ön kényelmesen elhelyezkedik egy ablakkal ellátott, hangszigetelt kis fülkében. Fejhallgatón keresztül először az egyik, majd a másik fülébe különböző frekvenciájú hangokat sugároznak. Kézfeltartással vagy más módon jeleznie kell, amikor meghallja az adott frekvencián először halkan, majd egyre erősebben megszólaló hangjelet. Az így meghatározott hallásküszöbértékei kijelölik a hallásgörbéjét, más néven audiogramját, ami nélkülözhetetlen a megfelelő hallókészülék kiválasztásához. Előfordulhat, hogy a szakemberek másfajta hallásvizsgálatok elvégzését is javasolják. A hallásvizsgálatot ingyenesen elvégezzük az Auris Hallásközpontban. Természetesen máshol készített audiogramjukkal is várjuk pácienseinket, hogy visszaadhassuk nekik a hallás örömét. 

A hallásvizsgálat során a beteg kiválasztott (általában 125–250–500–1000–2000–4000 Hertz) frekvenciákon mindkét fülén külön mérve jelzi a szubjektív hallásküszöböt (ahol már, illetve még érzékeli a hangot) a vizsgáló számára. (A vizsgálat fejhallgatóval történik, ez az ún. légvezetéses küszöb, illetve történhet csontra helyezett vibrátor segítségével, ez a csontvezetéses küszöb).

Ingyenes hallásvizsgálat

 1. Füll-Orr-Gégészeti vizsgálat, megállapítja az esetleges okokat és kezelési lehetőségeket
 2. Több lépcsős hallásvizsgálat - hangok lejátszás különböző frekvencia tartományokban kézemelgetés - erdeedmény audiogramm -könnyen érthető kép a hallásállapotról
 3. A hallásvizsgálat egy állapotfelmérés után történik. Ennek során minden olyan tényezőre fényt derítünk, melyek jelenlegi hallásállapotára befolyással lehetnek – fül-orr-gégészeti betegségek, munkakörülmények stb. Ezt követően megvizsgáljuk a hallójárat állapotát, mivel a dobhártya sérülése vagy az esetleges váladék (fülzsír) akadályozhatja a vizsgálat menetét. Ilyen esetekben szakorvos beavatkozása javasolt a probléma kezelésére, illetve a fülzsír eltávolítására.

  A hallásvizsgálat mérést jól képzett audiológus szakasszisztenseink végzik egy speciálisan kialakított, hangszigetelt siketkamrában. Az úgynevezett hallásküszöb vizsgálat során klinikai audiométer segítségével Ön különböző frekvenciájú hangokat hall. A halláscsökkenés mértékének pontos megállapításához a hangerőt folyamatosan emeljük, mindaddig, amíg Ön meghallja a hangot és kézfeltétellel vagy egy nyomógomb segítségével jelzi számunkra. A két fül vizsgálata külön-külön történik. Az eredményeket audiogramon rögzítjük, mely alapján megállapítjuk, milyen fokú halláskárosodásról van szó, és amennyiben a hallás javításához szükséges, kiválasztjuk az Önnek leginkább megfelelő hallókészüléket. Hallókészülék ellátás esetén otthoni próbahordást biztosítunk, hogy Ön könnyen megtanulja a hallókészülék és tartozékainak használatát, és meggyőződjön a készülék megbízhatóságáról.

  A beszédérthetőség vizsgálat alkalmával egy szótagú szavakat játszunk le Önnek, a visszaismétlés után, a helyesen visszaismételt szavak arányából megállapítjuk a a beszédértés százalékos arányát. Ez az arány vezetéses típusú halláscsökkenésnél általában jobb, míg idegi halláscsökkenés esetén ennél rosszabbak az eredmények, különösen a hallóideg, vagy az agyi hallópályák károsodásakor. Továbbá impedancia és stapedius reflex vizsgálat által a középfül vizsgálatára is sor kerül.

  .

  A hallásvizsgálat folyamata 4 fő lépésből áll:

  1. Az anamnézis felvétele - azaz az Ön egészségi állapotának kérdésekkel történő felmérése, aminek célja, hogy a hallásspecialista minden olyan korábbi egészségügyi eseményt figyelembe vehessen, ami hatással lehet hallásának aktuális állapotára.

  Az anamnézis pontos felvétele fontos része a vizsgálatnak

  2. A hallójárat ellenőrzése - amennyiben a dobhártya sérült, vagy a hallójáratban fülzsír található, a hallásvizsgálat nem kezdhető el. Mindkét eseteben fül-orr-gégész szakorvosi beavatkozásra van szükség.

  3. A hallásküszöb vizsgálat - ezt a vizsgálatot egy az erre a célra kialakított, speciális, hangszigetelt helységben végzik a hallásspecialisták. A szűrés a szaknyelvben küszöb vizsgálatként definiált – úgynevezett légvezetéses és csontvezetéses - vizsgálatokkal indul. Ezek célja, hogy megtalálják azt a legkisebb intenzitású hangot, amelyet Ön már éppen meghall. Az eredményeket az úgynevezett audiogrammon rögzítik. A vizsgálat során regisztrált értékek alapján a hallásspecialista megállapítja, hogy van-e hallásvesztés. Ha van, akkor pedig milyen fokú és milyen típusú hallásvesztésről, vagyis a külső-, a közép- vagy a belső fül károsodásáról van-e szó.


  A fülhallgatón keresztül érkező hangokat kell jelezni
   

  4. A küszöb feletti vizsgálatok - A küszöb feletti vizsgálatok célja, hogy kiderüljön, hogy idegrendszeri elváltozás vagy hallószervi elváltozás áll-e a halláscsökkenés hátterében. Ezek között például jelezni kell, hogy melyek azok a legerősebb hangok, amiket a páciens még tolerál, mennyire hallja meg a beszédet, és mennyire sikerül megértenie azt.

Hallókészülék kiválasztás

Közösen - - legalább 15 napon lkeresztül ingyenesen és kötelezettségmentesen próblhatja saját otthonábasn (ez nnem jár vásárlási kötelezettséggel 

visszaadja - másikat választ (újra kezdősdik a próvba -vagy megtartja


Fülzúgás / Tinnitus

Ragaszkodik régi készüléke "analog" hangzásához?
Sokan panaszkodnak arra, hogy a digitális hallókészülékek hangzása zavaróan szokatlan.
A legújabb készülékek már arra is képesek, hogy (igény esetén) a jól megszokott analog hangzást adják a legfrissebb digitális technológiai újdonságok nyújtotta előnyök mellett.

A legújabb technológia

Ragaszkodik régi készüléke "analog" hangzásához?
Sokan panaszkodnak arra, hogy a digitális hallókészülékek hangzása zavaróan szokatlan.
A legújabb készülékek már arra is képesek, hogy (igény esetén) a jól megszokott analog hangzást adják a legfrissebb digitális technológiai újdonságok nyújtotta előnyök mellett.

Ingyenesen hívható telefonszám:

06 (80) 62-00-62

- munkanapokon 8 és 16 óra között - 

Hallókészülék karbantartás és tisztítás

Attól, hogy egy hallókészülék látszólag működik, még nem biztos, hogy hogy megfelelően el tudja látni a feladatát.
A fülzsír és az izzadság, amiknek a készülékek ki vannak téve, szükségessé teszik a rendszeres tisztítást és karbantartást.

Hallókészülék javítás

Ragaszkodik régi készüléke "analog" hangzásához?
Sokan panaszkodnak arra, hogy a digitális hallókészülékek hangzása zavaróan szokatlan.
A legújabb készülékek már arra is képesek, hogy (igény esetén) a jól megszokott analog hangzást adják a legfrissebb digitális technológiai újdonságok nyújtotta előnyök mellett.

“A lányomék évek óta külföldön élnek. Nagy fájdalmam volt, hogy a hallásállapotom miatt csak írásban tudtuk a kapcsolatot tartani. Az új készülékemmel sokkal jobban értem, hogy mit mondanak, miközben Skype-on láthatom őket, ami azért is külön jó, mert így tudok olvasni a szájukról is.”

Károly - nyugdíjas építészmérnök

A kép csak illusztráció

“Tudtam, hogy a készülék jó. Azt is tudtam, hogy a bluetooth funkciója miatt a hang telefonról is egyenesen a gépen keresztül megy a fülembe, de nem tulajdonítottam neki jelentőséget. Azért nem, mert kizártnak tartottam, hogy ez nálam bármilyen mértékben is működjön.

Amikor hazaértem a hivatalos átadóról, azért kipróbáltuk. Párom kisétált a konyhába, felhívott, és én felvettem.

Már ez egy olyan morbid fordulat volt, hogy mosolyognom kellett. Aztán beleszólt, és úgy hallottam a hangját, mintha a fejemből szólt volna. 

Tisztán emlékszem arra a mondatra, amit először kivettem a hangkavalkádból:
-Veszek paradicsomot, jó?

A párom beszélt tovább, mert azt hitte, semmi nem értettem, de én csak fogtam a telefont, és elkezdtem szipogni. A pillanat, amikor életemben először végre összefüggően felismertem telefonból egy mondatot.

Nos, az felbecsülhetetlen érzés volt. 

Andrea, 26, az Auditus Halláspontok ügyfele. Hallásmaradvánnyal él. Újságíró és egyetemi hallgató.

Kérdései vannak a hallásvesztésével, vagy a hallókészülékekkel kapcsolatban?

Ne habozzon, szakképzett hallásgondozóink választ adnak kérdéseire és segítenek kiválasztani egy alkalmas időpontot ingyenes hallásvizsgálatához.