Ahogy mi, emberek is, a hallásvesztésünk is különböző.

A Hallomás Halláscentrumok szakértő hallásgondozói el fogják magyarázni a hallásvesztés típusok közöti különbséget, és az Öntől kapott információk alapján egy személyre szabott megoldást fognak készíteni, amely megfelel az Ön életstílusának és szükségleteinek. El fogják magyarázni a műszaki vonatkozásokat és válaszolnak minden felmerülő kérdésére.

Rövidre fogva, a fül különböző részeiben talált problémák más- más típusú halláskárosodást okozhatnak.

Itt olvashat három típusról , ezek lehetséges okairól és tüneteiről

  • Vezetéses (Konduktív) +

    A konduktív hallásvesztés akkor jelentkezik, amikor a hang nem képes elérni a belső fület a külső és/ vagy a középfül problémájának köszönhetően. Ha Ön ebben szenved, akkor nyomás és telítettség érzése léphet fel a fülében, és nehézségei lehetnek a gyenge (halk) hangok észlelésében. A leggyakoribb kiváltó okok közé tartozik a fülzsír lerakódása, a középfül, vagy külső fül fertőzése, illetve idegen test jelenléte. Ez a fajta halláskárosodás gyakran orvosilag, vagy műtétileg gyógyítható. Néhány esetben a hallókészülék jó választás lehet azoknak, akik el akarjáák kerülni a műtét lehetőségét, vagy az orvosi beavatkozást.
  • Idegi (Szenzorineurális) +

    Idegi károsodására visszavezethető hallásvesztés akkor történik, amikor a károsodás a belső fülben, vagy a hallóidegben keletkezett. Ha Ön a hallásvesztés ezen típusában szenved, akkor valószínűleg nehézségei vannak a beszéd megértésében, különösen, ha zajos a környezet. Egy másik gyakori tünet a tinnitus (fülzúgás), vagy csengés a fülben. Ez a fajta halláskárosodás lehet örökletes, vagy vele született, de lehet sérülés okozta, vagy toxinokra, drogokra, vírusfertőzésre, feji traumára, öregedésre, illetve zajszennyezésre visszavezethető is. Gyakran tévesen hivatkoznak idegi süketségre. Általában az előnyben részesített megoldás ennek a típusnak a kezelésére a hallásjavító készülékek alkalmazása.
  • Kevert +

    Kevert halláskárosodás akkor következik be, ha a belső-, közép- és külső fül is problémás. Ez az előző két típusnak a kombinációja. A kezelése lehet orvosi, vagy halláserősítésen alapuló, esetleg a kettő keveréke. Egy szakképzett hallásgondozó minden lehetőségről tájékoztatja önt, beleértve a szükséges orvosi kezelések lehetőségét is.
  • 1

Hallásgondozó szakembereink segíteni fognak önnek kideríteni, hogy szenved-e halláskárosodásban, illetve annak melyik típusában, és ajánlani fogják az Önnek legmegfelelőbb kezelést.

Ha többet szeretne megtudni, kérjen információt a halláskárosodásról, vagy kérjen vizsgálati időpontot még ma.

Végezze el ingyenes gyorstesztünket!Tudjon meg többet a hallásvesztés típusokról!Kérjen ingyenes hallásvizsgálati időpontot!