Hallgass podcastot! – halláskárosodás mellett sem kell lemondanod az audioélményekről

Ha tömegközlekedésen utazol, és azt látod, hogy a környezetedben fülhallgató lóg ki mindenki füléből, biztosra veheted, hogy a sokan közülük podcastot hallgatnak. Ez az új trend gyorsan begyűrűzött az emberek hétköznapjaiba – és neked sem kell a halláskárosodás miatt lemondanod róla!

Hallgass podcastot! - halláskárosodás mellett sem kell lemondanod az audioélményekről

Forrás: Unsplash

A podcast tulajdonképpen egy internetről letölthető, bármikor hallgatható, rádióadás-szerű hanganyag. Ma már rengeteg podcast csatorna közül válogathatsz, szinte mindenki megtalálja a magának valót az érdeklődési köre szerint, legyen az az anyaság, a gyereknevelés vagy a fenntartható életmód.

Már a rádiók is átköltöztek az internetre, így tett például a ClassFM, de online magazinok rovatai is követték ezt a trendet, például az autós témákkal foglalkozó Totalcar is rendszeresen készít letölthető beszélgetéseket a közönségének.

Miért jó ez?

Mert nem vagyunk műsoridőhöz kötve, nem kell adott időpontban rádióhoz állni, vagy odakapcsolni, mert bármikor letölthetjük, és meghallgathatjuk például az okostelefonunkon, amikor ráérünk. Sokan azt is szeretik benne, hogy két beszélgetés között nem kell sokadszorra végighallgatni valamilyen slágerszámot.

“ Ez a szórakozás csak a jól hallóknak való!”

-szinte halljuk, ahogy ezt mondod. Kétségtelen, hogy a hangalapú szórakozási lehetőségek – mint a mozizás, rádióhallgatás, stand up comedy fellépések és műsorok, vagy a videóanyagok – nem olyan könnyen elérhetőek halláskárosodás megléte mellett. Ám a megfelelő technológiával elérhetővé válhatnak, akár a te számodra is!

A hangminőség, ami támogatja a beszédértést

A legtöbbször az a gátja annak, hogy halláskárosodás mellett is élvezhesd ezeket a tevékenységeket, hogy nem hallod elég jól ahhoz, hogy a beszédértésed jól tudjon működni:

Hallgass podcastot! - halláskárosodás mellett sem kell lemondanod az audioélményekről

Forrás: Unsplash

azaz hallod ugyan, hogy beszélnek, de élvezhetetlenné teszi az, hogy erőlködnöd kell, hogy értsed is.

Erre nyújthatnak megoldást a legmodernebb hallókészülékek, amelyek képesek vezeték nélkül kapcsolatot létesíteni az okoseszközeiddel: laptopoddal, tévével, telefonoddal, tableteddel.

Ennek köszönhetően pedig a hallgatott hanganyag közvetlenül a hallókészülékből hallatszódik majd, sokkal tisztább hangminőségben, ami jelentősen javítja a beszédértést.

Vannak klienseink, akik ennek köszönhetően hallgatnak már rádiót vezetés közben, és képesek telefonálni, holott azelőtt nem tudtak. Egy teljesen új dimenziója nyílik meg a zenehallgatásnak, a filmnézésnek, és jóval több információ jut el hozzád így, hogy semmiről sem maradsz le.

Hogyan működik ez pontosan?

Egyes hallókészülékek automatikusan csatlakoznak a telefonodhoz, ehhez mindössze annyit kell tenned, hogy bekapcsolod a telefonodon a Bluetooth funkciót. Így, ha elindítasz egy videót, vagy egy zenét, bármilyen hangfájlt, a hallókészüléked érzékeli azt, és máris programot vált, és feldolgozza az onnan érkező hangot, és tisztább, erőteljesebb hangon közvetíti azt a füledbe.

Tulajdonképpen egy fejhallgatóvá változik a hallókészüléked, csak sokkal jobb minőségű hangot biztosít a számodra a fejhallgatóknál.

Ez a programváltás szinte azonnal, különösebb gombnyomás nélkül megy végbe, és a hangélmény változtatható: halkítható, hangosítható, és eldöntheted, hogy szeretnéd-e közben hallani a környezetedet vagy nem.

Léteznek olyan hallókészülékek is, amelyek ugyan nem kapcsolódnak közvetlenül az okoseszközökhöz, ám egy kiegészítő eszköz beszerzésével képesek a fent említett élményt nyújtani. Ebben az esetben ez a kiegészítő eszköz biztosítja a kapcsolatot a hallókészülék és az okoseszköz között.

Hallgass podcastot! - halláskárosodás mellett sem kell lemondanod az audioélményekről

Forrás: Unsplash

Próbáld ki, nálad mennyire hatékony!

Természetesen függ a halláskárosodás mértékétől és típusától is, hogy mennyire hatékony segítséget jelent ez a vezeték nélküli technológia, de a tapasztalataink azt mutatják, hogy még a súlyos nagyothallással rendelkező klienseink is pozitív tapasztalatokat éltek meg vele:

  • volt, aki életében először telefonált,
  • mások elkezdtek videókat nézni,
  • és rádiót, podcastot hallgatni,
  • a filmezés és a tévézés új élménnyé vált számukra.
Ezáltal pedig sokkal aktívabbá váltak a hétköznapokban, és tudatosabban szervezik az életüket. Rengeteg helyzet van ugyanis a hétköznapokban, amikor meg kellene hallgatnunk valamit, vagy telefonon kell elintéznünk egy gyors hívást. Ne maradj le erről a lehetőségről te sem!

Keress fel minket Halláspontjainkban , jelentkezz be hallásvizsgálatra, és próbáld ki magad, hogy milyen hallásélményt ad számodra a legmodernebb technológia!

Időpontot foglalok!

Ingyenesen hívható telefonszám: 06 (80) 62-00-62

Írj nekünk!

Szeretnél naprakész híreket kapni a hallás világából? Csatlakozz Facebook közösségünkhöz, vagy iratkozz fel hírlevelünkre!