Lehet, hogy hallókészülékre van szükséged? 5 jel, ami komoly halláskárosodásra utal

A hallás talán a legfontosabb érzékünk. A hallás képessége segít minket kommunikálni másokkal és megfelelően reagálni a minket körülvevő világra. Elvesztése nemcsak egyszerűen kiszolgáltatottabbá tesz, de akár a világtól is elidegeníthet minket. Természetesen a hallókészülékek nagymértékben segíthetnek, de ehhez mihamarabb észre kell vennünk, ha csökkent a hallásunk!

A halláskárosodás 5 biztos jele:

Az orvostudomány besorolja a halláskárosodást, mégpedig mértéke, illetve a beszédértés nehézségének foka szerint: az enyhétől kezdve, a közepesen és a súlyos, nagyfokún át a hallásmaradványig, a siketséggel bezárólag. A veszteség mértékének növekedésével a hallássérült egyre inkább elszakad a beszéd és a hang világától.

A hallás képessége figyelmeztetés nélkül, apró lépésenként tűnik el lassan.

Fénykép: Shutterstock

A hallás képességét nem egyik napról a másikra veszítjük el, hanem az figyelmeztetés nélkül, apró lépésenként tűnik el lassan, míg végül akár teljes siketségben is végződhet. 1.) A hallás elvesztésének korai szakaszára jellemző, hogy a gyermekek és a nők lágyabb hangjai már nem hallhatóak megfelelően. 2.) Az S és F hangok felismerése problémát okoz, és egyre nehezebbé válik a telefonbeszélgetés is. Néhányan nem hallják a háttérzajokat, míg másoknak nehéz követni a beszélgetést, mikor több ember beszél egyszerre. A halláskárosodás egyik árulkodó jele az is, ha rendszerint túl hangosra van állítva aTV készülék. 3.) Gyakori jel a hallás csökkenésének korai szakaszában, a csengő, sípoló, zúgó hangok – a fülzúgás, vagy tinnitus – megjelenése. Sokan úgy érzik, hogy mások nem beszélnek tisztán és egyre többször kell megkérni őket arra, hogy ismételjék meg az elhangzottakat. 4.) Enyhe mértékü halláskárosodás esetén az emberek még képesek követni a négyszemköziti beszélgetéseket, de tömegben ez már nem sikerül. 5.) Nagyfokú hallásvesztés esetén, hallókészülék segítsége nélkül nagyon nehéz, hallásmaradvány esetén pedig gyakorlatilag lehetetlen követni a beszélgetés fonalát. Ha van olyan pont, ahol magadra ismertél, ideje meglátogatnod minket! Itt jelentkezhetsz ingyenes hallásvizsgálatra.

Forrás: www.counselheal.com

Ingyenesen hívható telefonszám: 06 (80) 62-00-62

Írj nekünk!

Szeretnél naprakész híreket kapni a hallás világából? Csatlakozz Facebook közösségünkhöz, vagy iratkozz fel hírlevelünkre!