Ismerjétek meg Ábrányi Tamást, az Ági-Fon audiológusát!

Interjú: Puha Andrea

A hallás érték. Így értékesek azok a fehér köpenyes audiológusok is, akik éjt nappallá téve tesznek a hallásunkért. Ők nem csak belekukkantanak a fületekbe, és nem csak kiszedik a fülzsírt, hanem tesznek az életminőségetek javulásáért. Igyekszenek hallhatóvá tenni a nem hallhatót, és nem győzik eléggé ismételni, hogy a hallásra vigyázni kell. Tegnap, ma és holnap is. Interjú Ábrányi Tamás audiológussal, az Ági-Fon társtulajdonosával.

Ábrányi Tamás audiológus | Auditus Halláspontok | Ági-Fon Halláspont

Ábrányi Tamás audiológus | Auditus Halláspontok | Ági-Fon Halláspont

Úgy tűnik, a családi vállalkozás jó hatással van a empatikus készségekre is, mert Ábrány Tamás is édesanyja hatására lett audiológus. Édesanyját már ismeritek, Ábrányi Ágnest már bemutattam nektek ebben az interjúban, Tamás mellé társult résztulajdonosnak, ügyvezetőnek, de emellett rengeteg más feladatot is ellát a cégnél. ,,Részt veszek a napi betegellátásban, hallásvizsgálatot csinálok, beállítom a készülékeket, ha jönnek hozzám, de illesztéket is fúrok, csiszolok, ha kell. Ezen kívül a marketinget és az egyéb céges ügyeket is én csinálom: a könyvelést, a számlákat, a statisztikai dolgokat.” – mondja. Pedig eleinte szó sem volt arról, hogy ő is betársul a családi vállalkozásba, ugyanis sokáig külföldön dolgozott. Ahogyan az minden külföldön dolgozónál, úgy Tamásnál is elérkezett az a pont, amikor el kellett döntenie, hogy hogyan szeretné leélni a hátralévő életét. ,,Eljött az a pillanat, amikor döntenem kellett, hogy örökre külföldi melós maradok, vagy megpróbálkozom itthon valamivel, és hazaköltözöm. Anya akkor mondta, hogy társuljak be, és én emellett döntöttem. Kitanultam a szakmát itthon, képeztem magam, és elkezdtünk együtt dolgozni anyuval. Kemény időszak volt, hétköznap dolgoztam, hétvégén órákra jártam pestre, és a vállalkozói élet elsajátítása sem volt egyszerű.”– emlékszik vissza. Saját bevallása szerint azonban úgy érzi, megérte. ,,Ez a munka nekem olyan, mint egy hivatás.” – vonja meg a vállát. Szereti, hogy az emberek, akik hozzá fordulnak segítségért, kicsit mind hozzá nőnek.

„Jó érzés, hogy tudok adni nekik valamit, ami pozitív irányba sodorja az életüket. Ez motivál abban, hogy folyton képezzem magam, jobb munkát végezzek.”

  Ráadásul úgy tűnik, Tamás tényleg jó munkát végez. Számára a legnagyobb elismerés egy svájci klienstől érkezett. ,,Egy Svácjból hazatelepült úr látogatott el hozzám egyszer, azzal, hogy rossz a készüléke, és tudok-e neki segíteni. Persze tudtam, és később vásárolt is készüléket nálam. Próbahordás alatt elment Svájcba, és az ottani barátjának, aki szakember volt, megmutatta a készüléket és a beállításokat. Azt mondta, hogy kint sem tudták volna jobban beállítani, és az egész üzlet és a szakértelem, amit tapasztal itt, van olyan jó, mint Svájcban. Azért ez nekem nagy dicséret volt.” Tamás a hétköznapokban is keresi a saját határait. Hegyet mászik, rendszeresen edz, sportol, gitározni tanul. Úgy tűnik, minden területen szeret maximumon teljesíteni. A rendelőben is.

Tamás Pécsett, az Ági-Fon halláspontján várja a hallásproblémájukra megoldást keresőket.