Hallássérült ébresztőóra fajták – vélemények, előnyök, hátrányok

A reggeli ébredés még a hallóknak is kihívás, de tudjuk, hogy a hallássérülteknek még inkább az – legalábbis addig, amíg mindenki meg nem találja azt a módszert, ahogyan fel tud ébredni a legzordabb hajnalokon is.

Gyerekkorban ugyan még jól beválik a szülő, aki kelt az iskolába, de előbb utóbb elérkezik az a pont, amikor önállóan próbálunk felkelni. Sokféle kérdéssel és tapasztalattal találkoztunk már a rendelőnkben, és összességében azt látjuk, mindenki másképpen oldja meg a reggeli ébredést. Az ő tapasztalataikat osztjuk meg most veletek.

Villanófényes ébresztőórák

Az erős fénnyel pulzáló ébresztőórák vegyes érzelmeket váltanak ki a használóikból. Van, aki imádja, mert hatékony, és gyorsan kipattan az ágyból reggelente, mivel a legsötétebb reggeleken is fényre tudnak ébredni.

,,Nyáron és tavasszal magamtól felkelek, ahogyan rám süt a nap az ablakból. Ahogyan egyre korábban kezd sötétedni, úgy egyre nehezebbek az ébredések. Azért szeretem, hogy fénnyel ébreszt az órám.”

Hallássérült ébresztőóra fajták – vélemények, előnyök, hátrányok

Forrás: Pexels

De van, aki kifejezetten utálja.

,,Felébreszt, az biztos, de egy idő után lecseréltem másra, mert megelégeltem, hogy mindig úgy kelek, mintha rajtam ütött volna egy rohamosztag. Megijedek a hirtelen fénytől. Én inkább telefonra ébredek.”

Vibráló ébresztőóra

Szintén megoszlanak a vélemények azokról az ébresztőórákról, amelyek vibráló részét a párna alá kell helyezni, hogy reggel ébresszen.

Van, aki szerint túl agresszív a vibrálás:

,,Nekem a szüleim vettek először ilyen vibráló ébresztőórát, de nem élt sokáig. Annyira megviselt, hogy agresszíven vibrál, hogy nekivágtam a falnak. Nem vagyok rá büszke, de szörnyű volt.”

Mások pedig szeretik.

,,Én sajnos nagyon nehezen kelek, van, hogy a párom ébreszt, de visszaalszom. Így tudatosan kerestem olyan ébresztőórát, ami a lelket is kirázza belőlem. Amióta ilyenem van, sosem alszom el.”

Azt azért érdemes tudnotok, hogy nem minden óra rezgése egyforma, így az intenzitását érdemes kipróbálnotok vásárlás előtt.

Rezgő karóra

Jó megoldás lehet a rezgő karóra is, ha nem zavar benneteket, hogy álmotokban van a csuklótokon valami. Persze, pro és kontra vélemény van emellett a kütyü mellett is.

Amiért nem szeretik:

,,Nem gondoltam volna, hogy emiatt kell lemondanom a karóráról, de nekem sajnos bedagadt a csuklóm a viselésétől. Ez nyilván egyéni érzékenység kérdése, én így jártam.”

Hallássérült ébresztőóra fajták – vélemények, előnyök, hátrányok

Forrás: Pexels

És amiért imádják:

,,Én szeretem, hogy finoman ébreszt a csuklómon egy rezgés, ráadásul sose felejtem el beállítani és szó szerint mindig kéznél van, hiszen nappal sem veszem le.”

Telefon

A telefon mellett azok voksoltak, akik nem tudtak megbarátkozni egy eszközzel sem, vagy nem próbáltak egyet sem.

Ami mellette szól:

  • kéznél van
  • multifunkciós
  • állítható a rezgés erőssége és az időzítés
  • nem ad „speciális” érzetet

Ami ellene:

  • ha leverjük álmunkban az ágyról, nem tud ébreszteni

Fontos szempont az is, hogy ha a telefonunkban bízunk, akkor valamelyest korlátozva vagyunk akkor is, amikor lecseréljük a telefonunkat. Az új telefon kiválasztásánál ugyanis fontos szempont hogy a rezgése elég intenzív-e ahhoz, hogy felébresszen.

Az ébresztő ember

,,Én a páromban bízom. Mindig egyszerre kelünk, így őt a telefon ébreszti, engem pedig ő. Nincs is jobb, mint valaki olyan ébresztgetésére kelni, akit szeretsz.”- meséli egy kliensünk, és minket teljesen meggyőzött.

Persze, azért nem árt egy kütyü sem a biztonság kedvéért, egyszer mindenki elaludhat…

Az a bizonyos biológiai óra

Hallássérült ébresztőóra fajták – vélemények, előnyök, hátrányok

Forrás: Pexels

Vannak, akik egyszerűen maguktól felkelnek, óramű pontossággal, mintha belül ketyegne bennük egy ébresztőóra. Őket nagyon irigyeljük.

,, Én este egyszerűen tudom, hogy fel kel kelnem ekkor és ekkor, és ez a tudat egyszerűen felébreszt.” – osztja meg velünk a titkot egy másik kliensünk.

Hát, nekünk erre még gyúrnunk kell.

Ahogyan látjátok, mindenki másképpen ébred. Van, aki eszközzel, van aki eszköz nélkül.

Ha te még nem találtad meg a neked való ébresztőórát, jelentkezz be hozzánk, Halláspontjainkban segítünk neked a döntésben!