Elnézést, megismételnéd? Most akkor randevúra hívtál?

A 3 legfontosabb tudnivaló hallássérült randi esetén


A randi szó hallatán a hallássérülteknek, legyenek bármilyen korúak, nem feltétlenül jut az eszébe sok-sok habos rózsaszín, kellemes emlék. Sőt, általában a szívükhöz kapnak, ha randevúra hívják őket, főként, ha friss ismeretségről van szó. Eláruljuk, hogyan veheted könnyebben az akadályokat, ha álmaid hercege/hercegnője érdeklődik utánad.

Egy jól sikerült hallássérült randi

Fénykép: 123RF

Először is, kérünk, nyugodj meg. Vegyél egy mély levegőt, és hagyd, hogy átjárja a szíved az az ismerős izgalom, amit randi előtt illik érezni. Ne hagyd, hogy az örömöd elrontsa holmi abbéli aggodalom, hogy hallás terén nem vagy a helyzet magaslatán. Jó esetben már elfogadtad magad így, most segíts a pár-jelöltednek is, hogy így tegyen.

Azért, hogy a találkozód jól sikerüljön, fogadd meg az alábbiakat.

1.) Vállald be, hogy rosszul hallasz!
Az első adandó alkalommal mondd el a szíved választottjának, hogy kicsit/nagyon rosszul hallasz. Ha lehet, még az első randi előtt. Lehet, hogy már meséltek is neki rólad a közös barátok, ismerősök, esetleg már kiszúrta a hallókészüléked a füledben vagy a füled mögött.
Akkor pedig pláne tudnia kell róla, ha új is neki az információ. Nem toleráns? Hagyd menni. Látod, máris megspóroltál egy kínos randit.

2.) Egy találkahelyszín sokat nyom a latba
Amikor megkérdezi a randipartnered, hogy hová menjetek, akkor ne bízd rá (főleg, ha nem fogadtad meg a tanácsunkat, és még mindig nem tud a hallásveszteségedről), mert egy meglepetésnek indult este egykönnyen kudarcba fordulhat. Gondolunk itt például egy mozira, ahol a film nincs feliratozva, vagy egy zajos kávézóra, ahol még a saját hangod sem hallod, nemhogy az övét. Ezen pedig az sem segít, ha a film egyébként oltári jó, mert nem fogod érteni a poénokat. A cappuccino-d is lehet szuper fenséges, de ha nem tudsz társalogni, megette a fene.

Jó ötletek: csendes vízpart, nem forgalmas (ezáltal nem zajos) kávézó, teázó, park, és minden olyan hely, ahol tudtok gördülékenyen beszélgetni. Ha a készüléked mellett kisegít az is, hogy tudsz szájról olvasni, üljetek egymással szemben. Azzal pedig, hogy vannak ötleteid, máris jó színben tűnsz fel a társad előtt.

A beszélgetés még egy jó helyszín esetén is lehet döcögős, tekintve, hogy mindketten izgultok, és persze az sem szentírás, hogy valóban érdekes

3.) Fogadd el, hogy hallássérült vagy
Segítsd a partnered azzal, hogy magabiztosan felvállalod a helyzeted. Avagy bátran visszakérdezel, ha nem értesz valamit, és még azt sem szégyenled, ha esetleg elemet kell cserélned, vagy állítanod kell a programon.
Ha természetesen viselkedsz, jobban fog telni az este, és nem a hallókészülékedre fogtok koncentrálni, hanem a lényegre, azaz kettőtökre.

Rosszul hallasz, de még nincs hallókészüléked? Épp itt az ideje akkor hogy elgyere egy , mely eredménye alapján segítünk neked kiválasztani a legmegfelelőbb készüléket. Hallókészülékkel sokkal tartalmasabb randevúid lehetnek.

Ingyenesen hívható telefonszám: 06 (80) 62-00-62

Írj nekünk!

Szeretnél naprakész híreket kapni a hallás világából? Csatlakozz Facebook közösségünkhöz, vagy iratkozz fel hírlevelünkre!