Ajándékozd karácsonyra a hallás örömét

Karácsonykor nagy az öröm, ha együtt a család apraja-nagyja. Általában körbeüljük a finomságokkal megrakodott asztalt, és a jóízű falatozás közben alig várjuk, hogy minél többet beszélgessünk. Annak azonban, aki hallássérüléssel küzd, mindez nem biztos, hogy élvezetes program. Ez lehet egy távoli rokon, egy közeli családtag, de éppenséggel te is.

Annak, akinek rossz a hallása, egy karácsonyi találkozó is lehet gyötrelmes, mivel nem, vagy alig tud bekapcsolódni a társalgásba. Így, a szeretet ünnepén, még ha egyébként sokat is foglalkozunk vele, magányosnak érezheti magát, és ez bizony ráüti a bélyegét a hangulatára is. Márpedig a családi ünnepek az együttlétről, a hangos nevetésekről, a hosszú beszélgetésekről, és a gyerekekkel való játszásról szólnak. Azt viszont tudni kell, hogy nem a karácsony az egyedüli program, amikor egy hallássérült kirekesztve érezheti magát a társaságból. Neki a mindennapjait is átszövi ez az érzés.

Karácsonykor mindenki elgondolkodik rajta, mivel okozhatna örömet a barátainak, a családnak. Van a környezetedben olyan idős, vagy fiatal személy, aki hallásveszteséggel él, de nem hord hallókészüléket? Lehet, hogy csak szégyenli a problémáját, vagy nem tudja megvásárolni, de a te támogatásoddal örömmel hordana készüléket.A hallókészülék azért is jó ajándék, mert:

• kinyílik általa a világ, megtelik színes hangokkal
• a hordója be tud kapcsolódni a beszélgetésekbe
• bátrabban eljár társasági eseményekre
• a mozi, TV, színház, koncert nem tabu többé
• vidámabb, örömtelibb lesz az élete
• növekszik a munkakedve
• javul a memóriája és a tanulási kedve
• nő az önbizalma

Akár már karácsony előtt pár héttel is meghívhatod az ismerősöd ingyenes hallásvizsgálatunkra. A halláseredmény ismeretében megmutatjuk a hallásgörbéjéhez illő hallókészülékeket, melyek közül az elsőt beállítás után már haza is viheti kipróbálni. A próbák számától függően akár már karácsonykor lehet saját hallókészüléke, mely visszaadja számára a hallás élményét.

Te vagy az érintett? Gyere el hozzánk, és lepd meg magad karácsonyra a hallás örömével! Halláspontjaink listáját ide kattintva nézheted meg.

Fénykép: 123RF

Ingyenesen hívható telefonszám: 06 (80) 62-00-62

Írj nekünk!

Szeretnél naprakész híreket kapni a hallás világából? Csatlakozz Facebook közösségünkhöz, vagy iratkozz fel hírlevelünkre!