8 nyomós érv amellett, hogy a hallásvizsgálat felkerüljön az ELVÉGZETT teendőid listájára

Az „életkönnyítő apró trükkök” közül az egyik legokosabb (és legkifizetődőbb), amit megvalósíthatsz, az az, ha törödsz a hallásoddal.

Azzal kezdi, hogy észrevétlenül elrabolja kapcsolataidat, elcseni életed szeretett pillanataid, végül odáig juttat, hogy már más betegségek kockázatát is jelentősen megnöveli életedben. A kezeletlen halláskárosodás egy csendes tolvaj…

… és ha ez nem elég, itt van még 8 nyomos érv, hogy miért jelentkezz be még MA egy hallásvizsgálatra.

1. Kíméld meg a pénztárcádat:

Egy tanulmány szerint a hallókészülékek használata 65-77%-kal csökkentheti a bevételkiesést a súlyos vagy közepesen súlyos mértékű halláskárosodás esetén, enyhébb halláskárosodás esetén pedig akár 90-100%-al(!) is.

8 nyomós érv amellett, hogy a hallásvizsgálat felkerüljön az ELVÉGZETT teendőid listájára

Forrás: www.shutterstock.com

2. Előnyös az elme számára:

A kutatások ugyanis kapcsolatot mutattak ki a halláskárosodás és a demencia (időskori elbutulás) között. Vezető szakértők úgy vélik, hallásunk védelme egyben a magasabbrendű gondolkodási folyamatokkal összefüggő (mint például a figyelem, az emlékezet, a nyelvhasználat vagy az önismeret) funkciókat is védi.

3. Növelheti a munkateljesítményt:

A legtöbb megkérdezett hallókészülék tulajdonos azt nyilatkozta, hogy a készülék használata következtében javult a teljesítménye a munkájában. Egy hallásvizsgálat minden olyan dolgozó számára hasznos lehet, akik még csak gyanítják, hogy halláscsökkenésük van (és ők az összes dolgozó kb egyharmada (!)), de még be sem jelentkeztek semmilyen vizsgálatra.

4. Az élet kihívásai már nem olyan ijesztőek:

Kutatások azt mutatják, hogy azok a hallássérültek – akik használják is a készüléküket – sokkal hatékonyabban oldják meg a problémákat. Kétségtelen, hogy a jó hallás nagyobb önbizalommal párosul.

8 nyomós érv amellett, hogy a hallásvizsgálat felkerüljön az ELVÉGZETT teendőid listájára

Forrás: Pexels

5. Fokozódó életöröm:

A legtöbb ember, aki hallókészülék hord, állítja, hogy az pozitív hatással van a kapcsolataira. Valószínűbb, hogy stabil közösségi kapcsolatok veszik körül őket, optimisták, úgy érzik aktív résztvevői az életnek, és sokkal több örömet lelnek az élet kisebb dolgaiban is.

6. Távol tartja a rossz hangulatot:

A hallásveszteség a felnőttek körében sokszor depresszióval párosul, főleg a 18 és 69 év közötti korosztálynál.

7. Sokkal valószínűbb, hogy megérted mire gondoltak:

Azok többsége, akik az elmúlt öt évben vásároltak hallókészüléket, azt mondja, hogy teljesen elégedett azzal, hogy most már sokkal többet hall a munkahelyén, otthon a családtagokkal, a kis és nagy csoportos beszélgetésekkor, másokkal való TV nézés közben, az előadótermekben, színházakban vagy koncerttermekben, autóvezetés közben, még zajos környezeteben is.

8. A szív és az egészség számára is előnyös lehet:

A belső fül érzékenyen reagál a vér áramlására. Ezért is fordulhat elő, hogy a kardiovaszkuláris rendszerben előforduló rendellenességek sokkal több esetben okoznak kárt a középfülben, mint bármely más, kevésbé érzékeny testrészeknél.

Szóval ne várj tovább! Tedd meg az egészségedért. Tedd meg a boldogságodért. Menj, és ellenőriztesd a hallásodat!

Forrás: betterhearing.org

Próbáld ki diszkrét, ingyenes és gyors hallástesztünket, hogy eldönthesd szükséged van-e egy ingyenes hallásvizsgálatra bármelyik Halláspontunkban.