3 tévhit a hallókészülékről

A gondolat, hogy az ember elveszíti az egyik érzékét, az egy szóval írható le: ijesztő. De, ahogy öregszünk, ez az élet természetes velejárója, hogy a hallásunk egyike azon érzékeknek (csakúgy mint a látás) ami lassan az idő folyamán romlik. Ne engedd, hogy a hallókészülékekről és hallásvesztésről szóló tévhitek és mítoszok elijesszenek attól, hogy részt vegyél egy hallásszűrésen. Lehet, hogy majd meglepődsz azon ami a hallásod vizsgálata során kiderül.

Íme 3 mítosz amit véss jól az eszedbe amikor időpontot kérsz egy ingyenes hallásvizsgálatra.

1.) A hallókészülék mindent túl hangossá tesz.

Hallókészülék sokkal több, mint egy erősítő. A mai modern technológia segítségével a hallókészülék belsejében lévő áramkörök automatikusan alkalmazkodnak a beérkező zaj szintjéhez.

Hallásod vizsgálata életed természetes velejárója kell hogy legyen.

Forrás: 123RF

A legújabb technológiának köszönhetően; a készülékek pedig képesek kiküszöbölni azt hogy egy hang túl hangos legyen.

2.) A hallókészüléktől idősebbnek látszom

Tudtad, hogy a legtöbb hallókészülék szinte láthatatlan?

Még annak is nehezére esne észrevenni, hogy viselsz e egyáltalán készüléket aki kimondottan azt keresi rajtad. Léteznek “fül mögötti” hallókészülékek (sok színben, hogy megfeleljen a haj vagy akár a bőr színednek), de megtalálható még “hallójárati” hallókészülék is, amelyen meglepődnél, hogy mennyire apró, szinte észre sem lehet venni, hogy éppen viseled e őket?

3.) Nem engedhetek meg magamnak egy készüléket

Számos fizetési lehetőséget biztosítunk beleértve akár a hitel lehetőségét is. Egészségbiztosítási terveket elfogadására is van lehetőség, melyek hallókészülékellátással szolgálnak.

Ha nem biztos abban, hogy az egészségbiztosításod magába foglalja e a hallókészülék ellátást, akkor fordulj a szolgáltatóhoz. De felveheted a kapcsolatot az IRODÁVal is, akik örömmel segítenek.

Forrás:

Ingyenesen hívható telefonszám: 06 (80) 62-00-62

Írj nekünk!

Szeretnél naprakész híreket kapni a hallás világából? Csatlakozz Facebook közösségünkhöz, vagy iratkozz fel hírlevelünkre!