Ismerjétek meg Csurgai Istvánné Magdolnát!

Interjú: Puha Andrea

A hallás érték. Így értékesek azok a fehér köpenyes audiológusok is, akik éjt nappallá téve tesznek a hallásunkért. Ők nem csak belekukkantanak a fületekbe, és nem csak kiszedik a fülzsírt, hanem tesznek az életminőségetek javulásáért. Igyekszenek hallhatóvá tenni a nem hallhatót, és nem győzik eléggé ismételni, hogy a hallásra vigyázni kell. Tegnap, ma és holnap is.

Csurgai Istvánné Magdolna audiológus | Auditus Halláspontok | Hallomás Halláspont

Csurgai Istvánné Magdolna audiológus | Auditus Halláspontok | Hallomás Halláspont

Elkötelezett audiológusokra szükség van, kettő angyalt már bemutattam nektek, egyikük Várhelyi Krisztina, a vele készült interjút elolvashatjátok itt, a másikuk pedig Kohári Imréné Anna, vele itt ismerkedhettek meg jobban.

Én azt vallom, hogy a jó audiológus titka – azon túl, hogy jó szakember – az, hogy úgy mentek hozzá, mintha az ismerősötökhöz ugranátok át egy kávéra, csak ő még közben belekukkant a fületekbe is, ránéz a hallókészüléketekre, és a végén azon kapjátok magatokat, hogy sokkal vidámabban távoztok a rendelőből, mint ahogyan jöttetek. Jó, ha ismeritek a szakembert, akihez mentek, barátságosabbá válik a rendelő légköre tőle, most például egy veszprémi rendelőt varázsolok nektek barátságosabbá. Csurgai Istvánné Magdi a HalloMás Veszprémi Halláspont üzletében dolgozik audiológusként, és azt hallottam róla, hogy mosolygós jelenség. Ezek után nem is csodálkozom azon, hogy azzal kezdi a mondandóját, hogy ugyan már nyugdíjas, de annyra szereti a munkáját, hogy ahelyett, hogy hátradőlne, és pihenne, még ma is örömmel kel fel reggelente, hogy a rendelőjében köszöntse a napot.

Ahogyan visszatekintünk a múltba, azon sem csodálkozom, hogy elkötelezett a munkája iránt: egész élete az emberek megsegítéséről szólt.

  ,,Ápolónő az alapszakmám, kilenc évig betegágy mellett dolgoztam. Férjhez menés után ismét kilenc évig üzemorvosi rendelőben dolgoztam, mint üzemi ápolónő.” – meséli. ,,Harminc évvel ezelőtt Veszprém megye ipari megye volt, nagyon sok volt a zajos munkahely. Köztudott volt már akkor is, hogy a zaj károsítja a hallást, fokozottan kell figyelni a zajos munkahelyen dolgozók hallására. A megyei kórházban erre nem volt kapacitás, ezért iskoláztak be engem is 1986-ban. Így lettem audiológiai szakasszisztens.” Tizenöt éven keresztül vezette az üzemi audiológiát, majd 2001-ben megnyílt az első hallókészülék üzlet Veszprémben. Magdi ekkor harminchárom évnyi közalkalmazotti munka után úgy döntött, hogy a saját kezébe veszi a sorsát, és vállalkozásba kezd. ,,Az egészségügy szeretete mellé jött a kereskedelem, amit szintén nagyon szeretek. Mivel koromnál fogva nekem is hallásproblémám van, és jómagam is hallókészüléket használok, saját tapasztalatból tudom, mennyire fontos a jó hallás. Átérzem a lelki problémájukat azoknak, akik először szembesülnek a hallókészülékkel és a hallásveszteségükkel, emiatt is vagyok olyan elszánt abban, hogy segítsek a sorstársaimnak.”

Magdi Hallomás Veszprémi halláspontján várja a hallásproblémájukra megoldást keresőket.