Sok esetben a hallásvesztés megelőzhető! Az Auditus Halláspontok munkatársaiként azért dolgozunk, hogy segítsünk Önnek megérteni mindent a hallással kapcsolatban, beleértve a hallásvesztésének lehetséges okait, az ezek elleni védekezés módszereit.

Tudta Ön, hogy nagyjából az esetek 30 százalékában a hallásvesztés megelőzhető lenne  megfelelő odafigyeléssel,  óvintézkedésekkel, és védelemmel?

A hallás számos módon védhető, beleértve oly egyszerű eszközöket, mint az úszók, vagy a zenészek által használt füldugók. Az állandó és/ vagy hangos zajnak történő hosszútávú kitettség bizonyítottan hozzájárul a hallásvesztéshez. Valójában, a legújabb kutatások azt mutatják, hogy a zajszennyezés okozta halláskárosodottak átlagéletkora egyre alacsonyabbra tehető.

Hallása védelmének érdekében első lépésként kérje ki egy hallásgodozó szakember véleményét, hogy tiszta képet kaphasson hallása egészségi állapotáról. Ezután választhatja majd ki a felkínált lehetőségek közül az Ön egészségének legmegfelelőbbet.

Az Auditus.Net-nél segíteni szeretnénk Önnek abban, hogy a lehető legjobban halljon, ameddig csak lehet, ezért felsoroltunk négy, könnyen megfogadható tanácsot:

 • Kerülje az erős zajokat +

  A halláskárosodás elsődleges okozója a zaj, így fokozottan óvja magát az erős zajoktól, különösen azoktól, amelyeknek hosszabb ideig lenne kitéve. > Ha Ön ebből a szempontból kockázatos munkakörben dolgozik, ellenőriztesse munkaadójával, hogy megfelelő munkavédelmi intézkedések védik-e az Ön egészségét. > Viseljen füldugót, vagy fülvédőt amikor hangos eszközt használ (fűnyíró, láncfűrész, stb.), vagy ha hangos programokon vesz részt (koncertek, sportesemények, stb.) > Otthon ne hangosítsa túl TV készülékét, rádióját, és zenelejátszóját > Vegyen halkan működő készülékeket. Hasonlítsa össze a dB (decibel) besorolásokat - minél alacsonyabb, annál jobb. > Csökkentse az egy időben futó zajos készülékek számát a környezetében
 • Figyeljen oda bizonyos összetevőkre és gyógyszerekre +

  Az alkohol és a dohány károsíthatják a hallást. Számos gyógyszert is odafigyeléssel kell fogyasztanunk, különösen egyes antibiotikumok lehetnek veszélyesek. Kérdezze meg kezelőorvosát minden Önnek felírt gyógyszer hallásra vonatkozó lehetséges mellékhatásairól.
 • Kezelje idejében a fül-fertőzéseit +

  Próbálja megelőzni a füleit érintő fertőzéseket, vagy legalább minél hamarabb kezelni azokat, így megelőzheti a lehetséges hosszútávú károsodást. A veszély lehetősége különösen a gyermekek estében magas. Ha a fület érintő fertőzés lehetőségét gyanítja, haladéktalanul forduljon orvoshoz.
 • Iktasson be rendszeres szűrővizsgálatokat +

  A hallásvesztés, akár csak más egészségügyi problémák, korai stádiumban a legkezelhetőbbek, így fontos azok minél korábbi feltárása. 25 év felett ajánlott alkalmankénti szűrővizsgálatokon részt venni. Ha Ön erős, vagy folyamatos zajnak volt kitéve, vagy már tudja, hogy probléma van a hallásával, az évenkénti kivizsgálás különösen ajánlott. Minden Auditus.net halláscentrum ingyenes hallásszűrést kínál. (Ez a szolgáltatás nem orvosi kivizsgálás.)
 • 1

Ha többet szeretne megtudni, kérjen információt a halláskárosodásról, vagy kérjen vizsgálati időpontot még ma.