Tanácsok újdonsült hallókészülékeseknek

Friss hallókészülék tulajdonos vagy? Üdvözlünk abban a csapatban, melynek tagjai reggelente ezentúl „most már végre mindent jobban hallok” tudattal ébrednek. Ugye élvezed, hogy a világ megtelik színesebbnél színesebb hangokkal? Mindez így is lesz, amíg büszke tulajdonosként gondot viselsz a készülékedre. Elmondjuk, mit tegyél azért, hogy hosszan tartó barátság alakulhasson ki köztetek.

Könnyű összenőni a készülékkel, hiszen a jó hallás rendkívül kényelmes.

Forrás: 123RF

1. Tartsd szárazon!

Könnyű összenőni a készülékkel, hiszen a jó hallás rendkívül kényelmes. Ám mégis azt javasoljuk, hogy fürdés, zuhanyzás, de még szaunázás közben is vedd ki a készüléked, és tartsd száraz helyen. Kivéve persze, ha vízálló készüléked van, de előtte érdeklődd meg, mennyi az annyi, mi az a vízmennyiség, ami még nem árt neki. Ehhez a témához kapcsolódik a hallókészülék esete a testápolóval, hajzselével, hajlakkal, arcszesszel, vagy napolajjal. A találkozás könnyen sorsdöntő lehet, és sajnos nem pozitív értelemben.

2. Vigyázz rá, mint a hímes tojásra!

Ha lehet, a hallókészüléked ne vidd magaddal boksz órára, ne adj isten, tandemugrásra, azaz, óvd meg mindenféle eséstől, ütéstől. A gyerekeket is vedd számításba, és ha épp nem hordod, tartsd olyan helyen, ahol nem érik el a kíváncsi kicsi kezek. Ha pedig a kölcsönadás ördöge kísértene, állj ellent neki: a hallókészülék a te személyes tárgyad, a saját hallásgörbédhez és igényeidhez igazítva. Nem lesz jó tehát senki másnak.  

3. „Doktornő, kapott ez sajnos hideget-meleget…”

Sokan akkor hozzák vissza nekünk a készüléküket, miután merő véletlenségből és figyelmetlenségből nagyon hideg, vagy nagyon meleg (radiátor, felforrósodott autó, tűző nap) hőmérsékletnek tették ki.

Sajnos, ha túl radikálisak voltak a körülmények, a hallókészülék megjavíthatatlanul sérülhet. Ilyenkor már nem elég a szánom-bánom, új készüléket kell választani.

 

4. Viszket tőle a füled?

Lehet, hogy nem tartod be a napi tisztítási procedúrát. Ne feledd, a puha ruhát, a kisméretű kefét, tisztító stiftet, szárító készüléket, elektromos szárító dobozt azért vetted meg, hogy a fülesed és tartozékait mindig tisztán tarthasd. Persze, a tisztítási okon kívül más oka is lehet a különös viszketésnek, bőrirritációnak, így mindenképp járj utána az adott Halláspontjainkban .

5. Sípol, túl halk, vagy nincs jól beállítva?

Legyen bármilyen gondod is, gyógyírt kínálunk a problémádra! Keresd fel Auditus Halláspontjaink bármelyikét Ingyenesen hívható telefonszámunkon, vagy személyesen, és segítünk.  

Ingyenesen hívható telefonszám: 06 (80) 62-00-62

Írj nekünk!

Szeretnél naprakész híreket kapni a hallás világából? Csatlakozz Facebook közösségünkhöz, vagy iratkozz fel hírlevelünkre!