Hová tűnnek el a hallásgondozók minden évben 3-4 napra?

Ha valaki az elmúlt hét második felében megszokott halláspontja ügyfélszolgálatán szeretett volna időpontot kérni hallásvizsgálatra, vagy hallókészülék-beállításra, valószínűleg nem járt volna szerencsével. Az ország számos audiológiáján és hallásközpontjában nem volt ügyfélfogadás. Az Auditus Halláspontok egyikén sem…

Technológiai fejlődés szemléltetése és képzéssel egybekötött bemutatók jellemezték a kongresszust.

Fénykép: Dr. Thuma Judit

Így történhet csak meg, hogy amire tegnap még nem volt megoldás, azon ma már tudunk segíteni. Ezt a haladást olyan technológiai fejlődés alapozza meg, ami egyik oldalról lehetővé teszi az egyre pontosabb – és már akár csecsemőkorban elvégzett – vizsgálatokat, másrészt az egyre hatásosabb – és akár már kisbaba korban is használható – megoldásokat.

Technológiai fejlődés szemléltetése és képzéssel egybekötött bemutatók jellemezték a kongresszust.

Fénykép: Tompa Annamária

A fenti pár nap az MFOE (A Magyar Fül-, Orr-, Gége és Fej-, Nyaksebész Orvosok Egyesülete) Audiológia Szekciójának Vándorgyűlése, ami idén 53. alkalommal került megrendezésre. Különleges alkalom, különleges helyszínen: most első alkalommal a Vándorgyűlést egy helyre, egy időben szervezték az MFOE 44. Kongresszusával, ezzel még tovább szélesítve a friss ismeretek megszerzése felé vezető utat. A rendezvénynek – szimbolikus módon – a szegedi Tanulmányi és Információs Központ futurisztikus és gyönyörű épületegyüttese adott otthont, ahol szinte tapintható volt a mindenek fölé rendelt tudásvágy kisugárzása. Csütörtöktől vasárnapig 2 nyelven, 6 helyszínen, több mint 250(!) témából és előadásból válogathattak a „dupla-kongresszus” látogatói. Képzéssel egybekötött bemutatókat láthattunk a hallókészülék-gyártás legújabb fejlesztéseiből is: • Új, nagyobb teljesítményű és hosszabb élettartamú hallókészülékek jelennek meg, akár 30%-kal kisebb energia felhasználással. • Automatizált hangkörnyezet felismerés és programváltás autós-, visszhangos-, zenés-, zajos környezetben. • Vezeték nélküli kiegészítők telefonáláshoz, hallókészülék távirányításra és hangtovábbításra.
Technológiai fejlődés szemléltetése és képzéssel egybekötött bemutatók jellemezték a kongresszust.

Fénykép: Dr. Thuma Judit

• Forradalmi megoldások a hallókészülékbe érkező hang irányának meghatározására. • Kétoldali hallásmegoldások azok részére, akik csak az egyik fülükkel hallanak.   • Beépített akkumulátoros hallókészülékek, amik akár egész nap is működnek feltöltés nélkül.  

Ha valaki ezt kihagyta, nehéz dolga lesz, ha az elérhető legjobb megoldást szeretné kínálni pácienseinek.

  A kongresszus véget ért, mi pedig alig várjuk, hogy az újdonságokkal segíthessünk megoldani az Ön problémáját. Szeretettel várjuk igyenes szűrővizsgálatra! Az Auditus Halláspontok hallásgondozói  

Ingyenesen hívható telefonszám: 06 (80) 62-00-62

Írj nekünk!

Szeretnél naprakész híreket kapni a hallás világából? Csatlakozz Facebook közösségünkhöz, vagy iratkozz fel hírlevelünkre!